Marketissa törmäsin vihreisiin tomaatteihin, nyt on se aika vuodesta.
Ne ovat sen verran tavallisia täällä, että niitä kutsutaan nimellä
"tomate". Meikäläinen punainen tomaatti on nimeltään "jitomate".
Niitäkin toki saa kaupoista, mutta mieleen pulpahti "Green Fried
Tomatoes". Kyseinen ruokalaji on kotoisin Yhdysvaltain eteläosasta,
ainakin yksi elokuva yrittää niin väittää.
Resepti on helppo:
Viipaloidaan vihreät tomaatit
Tomates en lonchas.
Kieritellään ne jauhoissa; 2/3 maissijauhoja ,1/3 vehnäjauhoja ja hieman (1 tl) sokeria jos haluaa.
(Huom: Maizena ei ole maissijauhoa vaan maissitärkkelysjauhoa)
En la harina de maiz
Paistetaan öljyssä kullanruskeiiksi n. 2 minuuttia per puoli
A la plancha...
Lopuksi maustetaan suolalla ja pippurilla
Eso son: Green Fried Tomatoes
Maku on... mielenkiintoinen. Maistuu vähän paistetulta tomaatilta
tietysti :-) , mutta maku on omenaisen sitruunan kirpeä. Siis ihan
hyvää, vaikka lapset eivät tykänneet. Johtuikohan se siitä että
kaupasta ei löytynyt keltaista vaan valkoista maissijauhoa?
Nuo vihreät tomaatit ovat omaa lajikettaan, eivät vain raakoja tomaatteja. Vihreitä tomaatteja ei pidä syödä kypsentämättöminä.
torstai, 9. maaliskuu 2006