Marketissa törmäsin vihreisiin tomaatteihin, nyt on se aika vuodesta. Ne ovat sen verran tavallisia täällä, että niitä kutsutaan nimellä "tomate". Meikäläinen punainen tomaatti on nimeltään "jitomate". Niitäkin toki saa kaupoista, mutta mieleen pulpahti "Green Fried Tomatoes". Kyseinen ruokalaji on kotoisin Yhdysvaltain eteläosasta, ainakin yksi elokuva yrittää niin väittää.

Resepti on helppo:

Viipaloidaan vihreät tomaatit
47448.jpg
Tomates en lonchas.

Kieritellään ne jauhoissa; 2/3 maissijauhoja ,1/3 vehnäjauhoja ja hieman (1 tl) sokeria jos haluaa.
(Huom: Maizena ei ole maissijauhoa vaan maissitärkkelysjauhoa)
47451.jpg
En la harina de maiz

Paistetaan öljyssä kullanruskeiiksi n. 2 minuuttia per puoli
47452.jpg
A la plancha...

Lopuksi maustetaan suolalla ja pippurilla
47454.jpg
Eso son: Green Fried Tomatoes

Maku on... mielenkiintoinen. Maistuu vähän paistetulta tomaatilta tietysti :-) , mutta maku on omenaisen sitruunan kirpeä. Siis ihan hyvää, vaikka lapset eivät tykänneet. Johtuikohan se siitä että kaupasta ei löytynyt keltaista vaan valkoista maissijauhoa?

Nuo vihreät tomaatit ovat omaa lajikettaan, eivät vain raakoja tomaatteja. Vihreitä tomaatteja ei pidä syödä kypsentämättöminä.