Pidimme lomaa reilun viikon. Kiersimme reitin Mexico D.F. - Morelia - Patzcuaro - Troncones - Zihuatanejo - Acapulco - Mexico D.F. Ajokilometrejä tuli reilusti yli tuhat ja ajoimme siirtymiä neljänä eri päivänä. Seitsemän henkilöä niukkojen matkatavaroiden kanssa mahtui juuri ja juuri Sharanin sisälle. Katolle olisi vielä mahtunut tavaraa.

Maksulliset moottoritiet olivat hintansa väärttejä. Matkalla oli myös paljon huonompiakin teitä.

84965.jpg

Ensimmäinen kunnon pysähdyspaikkamme oli Morelia Michoacanin osavaltiossa. Morelia henkii kolonialismin ajan historiaa.

Morelian Katedraali.

84966.jpg

Holvauksia, kätevät kauppapaikat ja terassit sateelta suojassa.

84970.jpg

84967.jpg


Oikeuspalatsimuseo, jossa Morelos yhä taistelee lain puolesta...

84968.jpg

...pahuutta vastaan.

84969.jpg

Jätimme Morelian vilinän illan suussa ja jatkoimme vähän eteenpäin Patzcuaroon, joka on viehättävä pikkukaupunki. Saimme huoneen aivan keskustasta keskuspuiston laidalla olevasta hotellista.

84972.jpg

Hotellimme Los Escudos oli ilmeisesti vanha vartiotupa.

84971.jpg

Ajoimme seuraavana päivänä moottoritietä varsin aution maan halki rannikolle Lazaro Cardenasin ja Zihuatanejon välissä sijaitsevaan pieneen turistmilla elävään kylään, Tronconesiin. Vuokrasimme sieltä rannalla olevan mökin viikoksi.

Mökki rannalta päin katsottuna
84973.jpg

Mökin piha

84974.jpg
Näkymä terassilta rannalle

84975.jpg

Aurinko laskee Tyyneen Valtamereen
84976.jpg

Mökki oli melkein siisti. Hintaan kuului myös siivouspalvelu. Siivouksessa oli huomauttamista, se kun tehtiin paikallisen tason mukaan. Esim. astiat pestiin kylmällä vedellä.

Taloon kuului pari kotieläintäkin mukaan. Alla kuvassa yksi...

84979.jpg

Kyseessä on kotigekko (engl. home gecko) hemidactylus frenatus, joka on harmiton hyönteissyöjä. Ne kyllä säikyttelivät meitä pari kertaa, ne kun vilahtivat kaapin takaa ja kiipeilivät seinillä. Pituutta niillä oli reilut 10 cm.

Puutarhassa kasvoi kookospalmuja. Kookos ei ole mikään meksikolainen alkuperäiskasvi, niitä istutettiin länsirannikolle runsaasti 1950-luvulla, kun kookosöljy oli vielä arvossaan. Poimin pihalta kookospähkinän ja päätin avata sen. Toven kiviin paiskomisen jälkeen totesin että paiskomalla se ei aukea, vaan että siihen tarvitaan terävämpää asetta.

84977.jpg

Kookospähkinässä on kuituinen hedelmäosa ja sen sisällä siemen, joka on se kaupassa myytävä kookospähkinä. Paiskomisen tuloksena sisällä ollut pähkinä oli mennyt rikki, ja mehu karannut. Jäljellä oli kookoshedelmälihaa. Makuun pääsee kookoshiutaleilla...
84978.jpg

Kookospalmun alla oli joidenkin hyvä lekotella. Eipä paljoa muuta pystynytkään +35 asteen lämmössä.
84982.jpg


Matkalla kotiin suomipojat kävivät yöpymässä Acapulcossa.

84981.jpg

84980.jpg