Yhteensattumien ja erinomaisen jälkisuunnittelun ansiosta vietimme Juhannusta Ähtärissä Hankaveden rannalla. Majoituimme näköalapaikalla huoltorakennuksen vieressä lainatussa asuntovaunussa, alueen ainoalla vaunupaikalla. Osoitteemme olisi ollut Kätkänluomus, Inha. Saimme sähköt Risto-enon autonlämmityspistokkeesta, ja kemssaa ei tarvinnut käyttää kuin öisin, muuten kävimme tuvan puolella.

Muutamia kauniitakin päiviä reiluun viikkoon mahtui, ja Ähtärin eläinpuisto toimi myös ajoittaisessa tihkusateessa, eläimet kun olivat virkeinä liikkeellä. Jäätelö maistui lapsille joka tapauksessa Mekkolammen kahvilassa. Lähiseudun nähtävyyksistä kävimme myös Tuurissa Keskisen kyläkaupassa, josta ostimme mm. Marimekkoa ja xylitolpastilleja tax-freenä.

Lapsetkin taisivat kaikki olla täysin terveinä pari päivää, muina päivinä enon satellitti-TV:n cartoon networkit ja disney channelit pelastivat paljon.

Sen sijaan sauna maistui pitkästä aikaa. Aikanaan puolustusvoimien rakennuttama puulämmitteinen rantasauna toimi oikein hyvin!

Istuimme grillikatoksessa joka ilta, hyttys- ym. savu piti ötökät aika hyvin loitolla. Kaikkea tuli grillattua, kun kalaonni ei tuonut paistettavia kaloja, kerran tosin käytiin tarkoitusta varten kalassa. Margaritat maistuivat myös Suomen suvessa aterian alle.

Yksi kesäherkku on yli muiden: uudet perunat. Lienevätkö olleet Timoa tillin kera, mutta niin hyviä pottuja en ollut ainakaan kahteen vuoteen saanut - Meksikon supermarketpotut kun ovat mauttomia. Enon karjalanpaisti oli myös hirveen hyvää, siinä kun oli hirveä.

Yhtenä päivänä teimme Keski-Suomen kierroksen sukulaisteni luona Laukaalla ja Saarijärvellä. Oli mukava nähdä pitkästä aikaa, heille kiitos vieraanvaraisuudesta.