Kotiapulainen on nyt sen verran sopeutunut, ja lapset myös ovat sopeutuneet niin hyvin, että uskalsimme jättää lapset  kotiin lauantai-illaksi.

Niinpä otimme lauantaina taksin alle ja lähdimme käymään parissa Lonely Planetin suosittelelmassa baarissa. Ensin suuntasimme La Guadalupanaan, Coyoacaniin. Baari on Plaza Hidalgon reunalla. Sen sisustus on vanhan tyylinen ja koristeltu härkätaisteluesineillä. Ruokaa siellä ei saanut illalla, ja suuntasimme vilkkaan iltamarkkinaplazan toiselle puolelle, missä tiesimme olevan hyviä ravintoloita.

Päädyimme syömään illallista ravintola Los Danzantesiin terassin markiisin alle. Oikein virkistävä pikku  ravintola, tyylinä Meksiko modernisti. Erikoisuuksina esimerkiksi viinilista, jossa vain hyviä meksikolaisia viinejä. Ruoka-annoksissa oli yritystä gourmetin suuntaan, ja lopputuloskin hyvä. Hintaa tietysti oli kohtalaisesti, mutta emme jääneet kuitenkaan tiskaamaan vaan maksoimme laskun kiltisti.

Hyvin ravittuina palasimme La Guadalupanaan. Alkoi olla jo paikan sulkemisaika  (yllättävän aikaisin), mutta ehdimme sentään käväistä sisällä.

Listallamme seuraavana oli Salon Corona, jonka kuvittelimme olevan Corona-oluen panimoravintola Centro Historicossa. Paikka ei vastannut oikein odotuksiamme, se oli vähän lounasruokalamainen paikka yksinkertaisine pöytineen ja kirkkane valoineen. Se kuitenkin oli aika täynnä, olutlista oli kohtalainen ja kaipa sieltä jotain snacksiakin olisi saanut. Kyseessä ei ole meksikolainen Löwenbrauhaus, valitettavasti.

Seuraavaksi lähdimme etsimään La Operaa, jonka katosta kuulemma vieläkin löytyy  Pancho Villan ampuma luodinreikä. Paikka löytyi, mutta  oli jo kiinni. Keskustassa oli kylmää ja hiljaista. Marssimme Bellas Artesin lähelle, eikä elämää ollut juuri muuta kuin muutamia kyttäleviä vihreitä kuplavolkkaritakseja. Sanborns oli vielä auki ja menimme kysymään josko "oikean" taksin voisi tilata. Neuvoivat marssiman Avenida Juarezia länteen Sheratoniin. Tuuli oli kylmä ja pikkutakki lepatti.  Naparetkeilyn jälkeen pääsimme Sheratoniin, ja silmäilimme aulabaaria kuuma toti mielessä. Otimme kuitenkin taksin. Muuta keksimättä ajelimme valtavalla Mercury Grand Marquisilla Polancon Papa Bill's Salooniin.

Bill-paapan saluunakin oli menossa kiinni, käväisimme sisällä ennen kuin jatkoimme tsuru-taksilla kotiin.

Oli ihan virkistävää pyörähtää kaupungilla, vaikka aamulla vähän väsyttikin. Mitä opimme? Illan viettoa varten kannattaa mennä ajoissa Coyoacanin, Condesan, Roman tai Polancon kaupunginosiin. Centro Historicossa ei ole iltaelämää. Taksilla ajeluun saa kulumaan rahaa:
  • Lomas-Coyoacan, n. 20 km, illansuussa,tilattu           120 mxp
  • Coyoacan - Centro Historico, n. 10 km,illalla, tolpalta 100 mxp
  • Centro Historico - Polanco, n. 5 km, yöllä, hotellista  180 mxp
  • Polanco - Lomas, n. 15 km, yöllä, tolpalta              220 mxp
Yhteensä illan huviajelut 620 mxp =~ 47 €.