Huvipuiston takia tänne Meksikoon tuskin kukaan matkaa ulkomailta, mutta jos kuitenkin pitää sellaisista, niin täällä Cityssä on parikin. Eilen oli Leon kuusivuotispäivät, ja kun mitään Fiestaa vielä ei ollut järjestetty, piti keksiä jotakin... lähdimme Six Flags Mexico huvipuistoon.
008_600.jpg
Six Flags on ilmeisen yhdysvaltalaistaustainen huvipuistofirma (NYSE: SIX). Eipä siinä mitään, vehkeet näyttivät ainakin toimivan hyvin, eikä pelottanut laitteiden kunnon takia. Meksikon puisto sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä meiltä, eteläisen Perifericon (vrt. Kehä III) vieressä. Hahmoista yms. päätellen firmalla on sopimus Warner Brothersin kanssa.

Päivä oli maanantai, ja vielä sadekautena, niinpä väkeä oli tosi vähän. Ei ollut kuin jonon tynkiä, laitteisiin pääsi yleensä heti tai sitten seuraavalla vuorolla. Accuweather lupaili pilvipoutaa, ja illaksi sadetta. Ennuste piti muuten paikkansa, mutta Batman Inicia (=Begins) stunt show jouduttiin keskeyttämään "klimatologisten syiden takia". Pieni tihkusade, joka loppui onneksi melkein heti :-). Sään suhteen oli tuuria.

Pojat tykkäsivät kovasti huvipuistossa käynnistä, olimme puoli yhdestä sulkemisaikaan - viisi ja puoli tuntia - ilman kiukuttelua. Pikkutyttö jäi kotiin ihan mielellään kotiapulaisen hoitoon (!) vaikka olisihan siellä hänellekin löytynyt monenlaista huvia. Ensi kerralla sitten? Joka tapauksessa, nyt pystyin hoitamaan kaksi poikaa oikein hyvin yksinkin. Otimme rennosti, emme yrittäneetkään käydä kaikissa mahdollisisissa laitteissa - vaikka aika monessa tuli käytyä, eikä juurikaan kahdesti.

Alue on kohtalaisen suuri ja väljä, ainakin Linnanmäkeen verrattuna (mikä tahansa on?).

152372.jpg
Maailmanpyörästä katsottuna

Jotain vaikutteita toki Disneylandista oli. Olikohan linna-idea kopsattu sieltä?

152370.jpg
Ei ole Ruususen linna, se on Disneylandissa

Six Flags Mexico on jaettu muutamaan "kylään": meksikolainen kylä (pueblo mexicano), ranskalainen kylä (pueblo frances), sveitsiläinen kylä (pueblo suizo), karjapaimenkylä, polynesialainen kylä ja Hollywood. El Circo de Bugs Bunny (Väiski Vemmelsäären Sirkus) on pienempien lasten alue karjapaimenkylän ja ranskalaisen kylän välissä.

Laitteiden lisäksi puistossa on näytöksiä. Batman-stuntshow, lintushow, delfiinishow, Paavo Pesusieni-esitys ym.
152374.jpg
Väiski Vemmelsäären sirkusalueen portti

152371.jpg
Viiksivallun lentokonekaruselli

152373.jpg
Hollywood ei tokikaan ollut aito