Ei, kysymys ei ole lampaasta, naisesta eikä huvilasta, vaan ravintolasta nimeltä Villa Maria. Ravintola sijaitsee Polancossa.

Kävimme ensimmäisen kerran tässä ravintolassa previsitillä yli vuosi sitten (Sarin kanssa), ja olimme ihastuneita. Meksikolainen ravintola, jossa mariachit soittivat, sisustettu kauniisti mutta paikalliseen tyyliin. Takorautaisia valaisimia.

Seinillä on koristeina myös "mietelauseita" kuten :
- "Paljon rahaa, vähän työtä ja halpaa tequilaa! Eläköön Meksiko!"
- "Ennen avioliittoa mies ei tidä mitä onni on... ja sitten onkin liian myöhäistä"
- Miesten vessassa lukee "Kädessäsi on Meksikon tulevaisuus".

385884.jpg
Ja Meksikon tulevaisuus käteen...

Sisustus ei ole kuitenkaan ainoa ravintolan hyvä puoli: ruoka on todella hyvää meksikolaista. Listalta löytyy tyypillisiä annoksia ja joitakin erikoisuuksia. Tarjoilu pelaa, kuitenkin ilman että joku seisoo selän takan kyttäämässä. Ravintolan asiakaskunta näyttää olevan rennosti pukeutunutta, mutta kyllä sinne varmaan puku päälläkin pääsee. Hintataso: pääruokien keskihinta noin hieman yli 100 pesoa. Ei mikään halpa, mutta ei kalliskaan. Tequilaa löytyy vaikka mitä lajia.

Viilla Maria on aika vilkas, jopa meluisa ravintola. Musiikista huolehtivat yleensä mariachit pienehköllä kokoonpanolla. Lasten lista. Lapsukaisemme söivät kaikki koko annoksen "Sopa de letrasia" (kirjainpastakeittoa kanalla) ja jätskit päälle.

Toinen vastaava ravintola löytyy "meidän kulmilta":
•  AGAVE AZUL Prolongación Bosques de Reforma No. 1303 Frac. Bosques de las Lomas, C.P. 05120, México, D.F. Tel. 5596-9681