Jalapasta Cardelin ja siitä rannalle oli noin tunnin matka. Olin varannut huoneen viikoksi Hotel Chachalacasista, kylän suurimmasta hotellista. Löysin hotellin Lonely Planet Mexico-kirjasta ja netistä. Hotellissa on oma vesipuisto: kolme putkiliukumäkeä, aaltoallas ja lastenallas.

Chachalacas rannalla on n. 8 km Cardelista. Kylä on n.s. tavallisen meksikolaisen näköinen, talojen taso vaihtelee, kuoppaiset tiet, mutta ihan OK ja turvallisen oloinen kylä, jos sellaiseen on tottunut.

1116135.jpg
Hotel Chachalacasin päärakennus ja uima-allas.

1116136.jpg
Vesipuistokin näyttää ihan hienolta valokuvassa

Varaus oli suuremmasta Master Suite-huoneesta. Kun näimme huoneen huomasimme pari puutetta: WC oli huonosti siivottu, ikkunasta näki vain viereisen talon valkoinsen seinän, ja terassi oli koppi, josta näki vain ylös. Huonoa suunnittelua, seuraava talo oli rakenettu liian lähelle, ja yläkerrassa ei ollut minkäänlaista terassia. Sitten oli rivitalohuoneita joiden ovi on suoraan pihalle. Varusteluna ilmastointi, TV ja 2-3 sänkyä ja yksi tuoli... ei pöytää, terassituoleja ja säilytystilatkin olivat vähäiset. Vähän ankeahkoja bokseja.


1116134.jpg
Casita?

Otimme sitten semmoisen, mutta huonetta ei ilmeisesti ollut siivottu hetkeen, kun sieltä löytyi pari torakkaa, hämähäkkejä ja muiden hyönteisten jätöksiä.


1116137.jpg
Epäilyttävää likaa.

Hotelli antoi itsestään epäsiistin vaikutelman, siivouksen laatu ei vastannut vaatimuksiamme, ja mm. maalauksen jälkiä ei ollut siivottu, kun valkoisia maalipisaroita oli laatoissa ja ikkunoissa. Kuuman veden kanssa oli myös ongelmaa. Nautimme vesipuistosta tunnin illalla ja toisen aamulla ja katsoimme parhaaksi vaihtaa paikkaa - varsinkin kun 900 peson huonehinta / vrk tuntui ryöstöltä näin matalan sesongin aikana. Henkilökunta oli kyllä loppuun asti ystävällistä.

Suuntasimme matkamme Veracruzin kaupungin eteläpuolelle Boca del Rioon.