Kun vaimo ei ehdi viikonloppunakaan tekemään kuin töitä, päätin että jonnekin on lähdettävä karkuun. Vesipuisto reilun sadan kilometrin päässä Ixtapan de la Sal:issa tuntui houkuttelevalta vaihtoehdolta.Kutsuin mukaan kaksi suomalaisperhettä ja meidän pojat.

Lähtö sujui odotusten mukaan, olimme vain 45 min asettamastani lähtötreffiajasta myöhässä. (Soitin sentään muille, kun aikataulun venyminen näytti selvältä). Ajo oli periaatteessa helppo, ensin MEX 15 D länteen ja sitten MEX 55 D etelään, mutta ajoin mennen tullen Metepecin kautta seikkaillen.

Ajoaikaa meni alle 2 h suuntaansa, kuten olin arvioinutkin. Puisto (Ixtapan Spa) löytyi helposti opasteita seuraillen.

Puistoa voin suositella Meksikossa asuville ja vieraileville lapsille ja lapsenmielisille. Puisto on hyvässä kunnossa, aika laaja, ja sisältää ihan hauskoja vesipuistojuttuja. Extrana täällä on mahdollisuus uida vulkaanisessa vedessä, josta paikkakunta lienee saanut nimensäkin "Ixtapan de la Sal", missä Sal tarkoittaa suolaa. Vedessä on runsaasti sulfiitteja ym. mineraaleja, jonka takia se sameutuu helposti. Lähin tulivuori: Nevado de Toluca.

Lapset pitivät eniten merirosvolaivasta, aaltoaltaan vesitykeistä, ja neljän istuttavalla renkaalla laskettavasta Anakonda-liukumäestä. Anacondassa korkeuseroa on 25 m, pituus 250 m, ja ylös noustaan liukuhihnalla.

Puisto on kohtalaisen laaja, sen huomasi paljain jaloin kävellessä. Puiston sisällä on järvi jonne voi päästä ilmaiselle veneajelulle.Vesipuistossa pitäisi olla mukana aina sandaalit tai kengät, kävelyä paljain jaloin tuli useita kilometrejä. Parhaat olisivat vesiurheilukengät. Jalkoihin tuli haavoja, hiertymiä ja pykimiä, kun altaiden pohjat, liukujen reunat ja viemärit eivät olleet aina täydellisen sileitä. Aurinkorasvaa tarvitaan ja usein, vaikka on pilvipouta. Sää oli viileähkö (22-24 astetta). Rasvasin selkäni huolimattomasti ja niinpä se punoitti illalla. "Vesipedot" pitää rasvata usein; Nivea niños 35 aquaresistente kahdella voitelulla ei ihan riittänyt Leolle, punoitti illalla.

anaconda2.jpg
Anaconda

173625.jpg
Merirosvolaiva

173626.jpg
Aaltoallas, vesitykki oikealla