Synttärirumban jälkeen siirryimme Etelä-Savoon appivanhempien mökille, keskikokoisen Säynätjärven keskelle. Olipa siellä hiljaista, yöt valoisia ja hyttyset nälkäisiä. Hyttysiä siis oli jonkin verran, mutta eivätpä ne mielenrauhaa vieneet, muuten kuin mustikoita poimiessa. Pihasta sai kolme desiä kasaan alle tunnissa, joten ei niitä liiaan tiheässä ollut.

Työ kutsui vaimon töihin Meksikoon suunnitellusti kahden viikon lomailun jälkeen ja minä koti-isänä jäin vielä mökille anopin ja lasten kanssa. Päivät kuluivat nopeasti, lapsia rannassa vahtiessa. Sadekuurojen aikana pelattiin esim. Afrikan Tähteä ja Skip-Bota. Keksin lapsille vähän mökkipuuhaakin, pituushyppyä, keihäänheittoa ja jousiammuntaa. Jousen, keihään ja nuolet tein lepänvesoista, ja hyvin ne kestivät muutaman päivän leikit. Keihäiden ja nuolien tylsyydestä kukaan ei onneksi valittanut, vaikka ne sellaisia olivatkin.

Vinkki: Jos matkalaukut eivät meinaa mahtua minkään käytettävissä olevan auton kyytiin, hanki käyttöösi laidallinen peräkärry ja pari kuormahihnaa. Pressu pitää kangaslaukutkin kuivana. Oikeesti kärry ei lisää paljoakaan matka-aikaa, vaikka psykologisesti vaudin pudotus 100 km/h -> 80 km/h tuntuukin pahalta. Suomessa kun on niin älyttömän paljon kahdeksankympin teitä.