Kun vaimo oli työmatkalla, niin päätin urheilla ja lähteä lasten kanssa Chapultepecin Parque Atlantisiin. Se on pieni huvipuisto jossa on joitakin huvituksia: 54,90 peson hinnalla pääsi katsomaan delfiini- ja merileijonaesitystä, papukaijanäytöstä, tanssivia suihkulähteitä ja akvaariota. Lisäksi siellä oli "Juegos Mecanicos" eli joitain pieniä tivolilaitteita.

101058.jpg

Delfiininäytös oli paikan päävetonaula. Lämppärinä merileijona ja hylje - pari oli myös mainio.

101059.jpg
Hylje (Delfin) ja Merileijona (Charly)


101060.jpg
Seisovat delfiinit

Näytös kesti noin tunnin, mutta siinä oli aika paljon höpinää ja löpinää. Kaupattiin rannekoruja jonkun hyvän asian hyväksi, kerrottiin ekologiasta jne. Mutta musa oli aivan liian kovalla, niin että minun piti pitää käsiä Petterin korvilla - koska hän niin halusi.

Ihan hyvä näytös. Hylje ja merileijona antoivat "pusuja" ohjaajille, taputtivat, panivat päänsä eviensä väliin, elehtivät, pitivät palloa kuononsa päällä...

Delfiinejä oli kolme. Temppuina oli mm. selällään uimista, pallojen potkimista ja kuljetusta nokalla, hyppyjä kierteellä ja ilman; ohjaaja surffasi delfiinin selässä; delfiinien "lauluesitys".

Juegos Mecanicos koostui muutamasta pikkulasten laitteesta. Pari karusellia, juna ja pomppulinna. Mutta eipä ollut kallista huvia, lapset (alle 110 cm) saivat ajon 8 pesolla tai rannekkeen 24 pesolla. Tosin viisivuotias poikamme alkoi jo olla liian iso laitteisiin.

101061.jpg
Helikopterikaruselli

101062.jpg
Pomppu- yms.-linna

Tanssivat suihkulähteet sopii niille jotka pitävät suihkulähteistä. Kyseessä oli siis vesisuihkuilla, valolla ja musiikilla tehty näytös. Lapsilla aika kävi vähän pitkäksi varttitunnissa, mutta olihan se ihan hieno silti.

Akvaario oli aika vaatimaton muutaman lasilaatikon kokoelma mm. kultakaloja. Mutta oli siellä sentään valaan pääkallo ja delfiinin luuranko.

Papukaijanäytös jäi näkemättä tällä kertaa, koska kun aikataulun mukaan saavuimme paikalle, näytös oli juuri loppumassa.

Puiston yksi parhaista puolista oli se sijaitsee lähellä meitä. Matkaa oli vain 15 kilometriä, ja käytimme aikaa suuntaansa n. 20 minuuttia (oli kai tuuria lauantai-iltapäivänä). Parque Atlantis sijaitsee Chapultepecin länsireunalla 3. osassa, Avenida Constituyentesin pohjoispuolella. Toinen hyvä puoli oli se että siellä ei todellakaan ollut tungosta. Varmaan menemme toistekin!

101063.jpg
Ei tungosta.

Lisätietoja: http://www.parqueatlantis.com.mx