Käytiin jalkapallo-ottelussa olympiastadionilla. Vaimon työkaveri Juvenal tuli vaimonsa kanssa meille oppaaksi. Juve on Pumas-fani jo opiskeluajoista lähtien - Pumas on UNAMin (Meksikon Kansallisen Riippumattoman  Yliopiston) joukkue. Pelaajat lienevät ammattilaisia, tuskinpa ihan pelkkiä opiskelijoita. Pumasia vastassa oli Atlas Guadalajarasta, joten kyseessä ei ollut mikään paikallisottelu ja istumapaikkoja oli paljon vapaana. Yleisöä oli kuitenkin riittävästi hyvän tunnelman aikaansaamiseksi.

945964.jpg
Katsomopaikat Planta Alta Palomar

Puumien kannustushuuto menee jotenkin näin:
Goo ya! Goo ya! A tsugatsu rara, tsugatsu rara, GOO YA, universidad!

Tähän en saanut muuta selitystä kuin että "Goya" on yliopiston alueella oleva elokuvateatteri, jonne opiskelijat menivät kun luennoille ei jaksanut. Mainittu riimi toimi kutsuhuutona. Kulttuureja on erilaisia, ei me vaan mitään laulettu kun Keltsuun mentiin. :-)

Mutta itse matsiin. Se oli oikein hyvä! Atlas hallitsi ensimmäistä puoliskoa aika lailla, mutta puoliajalla oltiin edelleen lukemissa 0-0. Pumas pussitti ensimmäisen heti toisen puoliajan aluksi ja sai henkisen yliotteen. Toinen maali tuli Pumasille jonkin ajan kuluttua. Atlas tasoitti 2-1:n, sitten Pumas puristi 3-1:n mutta loppulukemiksi jäi 3-2. Katsomossa oli hyvä meininki varsinkin vastapuolella olevassa katsomossa, mutta ihan rauhallista kuitenkin.

945963.jpg
Tässä peli ei vielä ole alkanut...

Sääkin oli oikein mukava, ellei liiankin kuuma, semmoiset 28 astetta eikä tuullut. Tarjoilu betoniseen katsomoon toimi oikein hyvin, tarjolla oli olutta, limua, vettä, täytettyjä sämpylöitä, pullaa, mehujäätä, jäätelöpuikkoja, popcornia, sipsejä, tacoja... ihan mukavaa, vaikka peliä ei koko aikaa olisi seurannutkaan. Fanitavaraa kuten lippiksiä, pinssejä ja paitoja ym. oli myös myynnissä; ostin lapsille kiikarit 50 pesolla - ja niillä jopa näki!

Voin suositella futisottelua sunnuntain ajanvietteeksi.

Ottelun tulos uutisena:
http://www.vefutbol.com.mx/notas/5163.html