Miten tehdään hyvä Mojito? Se ei olekaan niin helppoa kuin luulisi, tulee meinaan vetistä litkua helposti, jos seuraa kaiken maailman huonoja reseptejä.

Kokeiltuamme pari kertaa, päädyimme seuraavaan hyvään lyhyeen versioon.

Mojito
 
Tarvitaan matala lasi  esim. grogi.
Ainekset:
    2 tl sokeria
    tuoretta minttua
    1 cl limemehua
    4 cl hyvää valkoista rommia
    4 cl club soodaa, (tai vissyä. tms kuplivaa vettä)

Laita lasiin 2 tl sokeria ja 2-6 mintunlehteä. Jos minttusi on laimeata, laita enemmän.
Hierrä mintunlehtiä lasia vasten minttua niin että aromi irtoaa. Älä pilko, lehtien pitäisi pysyä kokonaisina, mutta se on lähinnä ulkonäkökysymys.
Lisää limemehu.
Lisää jääkuutioita.
Sekoita.
Lisää rommi.
Lisää club soda.
Sekoita varovasti.
Koristele mintunoksalla tai parilla lehdellä.

Pari tarkennusta.
- Mintuksi kelpaa Tätivihreän Minttupuska, piparminttupuska, tai ihan vaan puska yerbabuenaa.
- Liika limemehu saa koko drinkin maistumaan limemehulta.
- Muista tehdä jääkuutiot puhtaasta vedestä. Kraanavedessä voi olla pöpöjä, ainakin Mexicossa.
- Hyviä maukkaita valkoisia rommeja ovat esim.: Varadero 3 años, Matusalem, Havana club (añejo). Bacardi vain hätätapauksessa, rommi maistuu tässä drinkissä.
- Tämä drinkki kannattaa tehdä rauhassa ja nauttia rauhassa
- Juoman voi tehdä myös kannuun jos haluaa enemmän kerralla. Tarjoilulaseihin kuitenkin vielä jäitä ja mintunlehtiä.

Tämä resepti hierottiin tarkkoine osa-ainessuhteineen kansainvälistä kilpailua varten. Voittoa ei tullut, vaikka joku kehui juomaa ihan hyväksi.