Koulussa ei tarjota ruokaa firman puolesta. "Cafeteriasta" saa ostaa vaatimatonta lounasta, limua ja pullovettä. Tarjolla näytti olevan annoksia quesadilloja, spagettia ja jotain muuta vastaavaa. Yleensä lapset syövät omia eväitään. Evääksi olemme laittaneet leipää juustolla, kaakao- ja tuoremehupurkin, hedelmän, ja granola-(mysli-)patukan.

Kaupasta saa myös ihan koululaisten lounaaksikin tarkoitettuja tuotteita. Meksikon suurin pakatun leivän valmistaja Bimbo tekee "Lunch Escolar" pakettia.

165651.jpg
Koululounasta

Lounaaksi siis voi ostaa Bimbon koululounaspaketin, jossa on lajitelma donitseja, muffinseja, suklaamunkkeja ja pullaa. Paketti sisältää viikon sapuskat, ja hintakin on edullinen. Koko paketin hinta $ 12.55 MXP eli noin 90 eurosenttiä.

165652.jpg

Ravintoarvo ainakin ilmoitetaan. Annoskoko 3 kipaletta, yht. 52.5 g; 12 g rasvaa, 27 g hiilihydraatteja, 2 g 2.1 g. About 1000 kiloJoulea Tuote on vitaminoitu.

Meksikolaisilla näitä tai vastaavaa tuntuu olevan eväänä. Jotenkin kuitenkin suomalaisena vierastan donitseja lasten lounaaksi :-)