Tällä on vähän sairasteltu, on ollut flunssaa, mahatautia ja sen sellaista. Eipä siinä sen kummempaa valittamista, valittamaan en ala täällä vuodatus.net:issä.

Kuitenkin meksikolainen terveydenhuolto ansaitsee omat tarinansa. Meillä on asiat hyvin, kun on vakuutus joka maksaa lähes kaiken. Ei tarvitse käyttää noitatohtoreita. Mutta kuitenkin, täällä on omat erityispiirteensä. Monet "harrastavat" lääketiedettä, esim. espanjan opettajani on kyllä antanut ja kysellyt vinkkejä lääkkeisiin liittyen.

Minulla oli peitteinen nielutulehdus, kurkku kipeä ja vähän valkoisia laikkuja. Menin lopulta lääkäriin ABC Santa Fe sairaalaan. Ohjasivat minut ensiapuun, kun lääkäreillä ei ollut vapaita aikoja. Ensiavussa täyttelin ensin sisäänkirjautumislomakkeen, jonka jälkeen pääsin polin puolelle. Ensiavussa (Urgencias) oli todella hiljaista, ja minut ohjattiin heti tutkimushuoneeseen. Hoitaja kysyi mikä vaivaa, ja selitin parhaani mukaan. Hoitaja vaihtui nuoreen naislääkäriin, joka mittasi minulta verenpaineen ja kuumeen. Keuhkot kuunneltiin jne. ja vasta lopuksi kurkistivat suuhun. Silmät suurenivat ja hän kysyi, että olenko pystynyt syömään. Vastasin että kyllähän se kurkku on ollut kipeä. Sitten suurikokoinen, vaalea mieslääkäri tuli paikalle, kätteli ja kurkisti nieluuni. Hämmästeli myös sitä että olin pystynyt syömään, oli sen verran paljon aftaa ja peitettä.

Sen enempää viljelemättä, minulle määrättiin Dalacin C:tä antibiootiksi, ja sen lisäksi Zovirax viruslääketabletteja ja Cataflamia kipuun. Jo tauti lähti, mutta aika reippaita lääkkeitä annettiin: Dalacin C on varsin kallis antibiootti (klindamysiini), jota käytetään yleensä penisilliiniresistenssien streptokokkien torjuntaan; Zovirax tableteilla torjutaan herpesviruksia ja Cataflamia käytetään leikkausten jälkeisiin kiputiloihin ja tulehduksen ehkäisyyn. Cataflamit jätin syömättä.

99846.jpg

Sairaalasta pääsi ulos kun maksoi. Päivystyshinta oli tietysti melkein tuplat, yhteensä melkein 1500 pesoa. Ei kai kuitenkaan kallista, sama sairaala myy myös synnytyspakettia hintaan 24150 MXP.

Apteekista saa melkein mitä lääkkeitä vaan ilman reseptiä - resepti on lähinnä muistilappu. Pikkutytöllä oli kynsinauha vähän tulehtunut ja pyysin apteekista jotain voidetta siihen. Sain tuubin Quderminiä, tepsii kipuun, sieniin ja bakteereihin. Siinä on antibioottina gentamysiini, jota yleensä käytetään sairaaloissa vaikeisiin tulehduksiin. Huh. Ehkäpä ne pöpöt ovat täällä rajumpia, tai sitten ammutaan kärpästä haulikolla.