Maanatai on vapun aatto ja Dia del Niño (lasten päivä) ja meillä on silloin suomalaisvappujuhlat lapsille ja aikuisille. Luvassa mm. simaa, grilliä ja piñata.

Vielä ehtii ilmoittautumaan, RSVP kutsu laitettu jo viime viikolla. Jos et saanut kutsua, niin ¡lo siento!, tervetuloa siitä huolimatta! Muistathan ilmoittautua.

Simaa tietysti piti tehdä. Tämän vuotinen resepti on seuraava:

Käytin:
  • 6 litraa pullovettä
  • 10 limeä
  • 800g ruskeaa sokeria (azucar mascabado)
  • 100g vaaleaa sokeria (azucar estandard)
  • 1/4 tl kuivahiivaa (n. 1 g Tradi-Pan levadura casera)
Limet pestiin ja kuorittiin, kuoret talteen. Valkoinen katkera välikerros kuorittiin hedelmälihasta, hedelmäliha viipaloitiin ja siemenet poistettiin. Vesi kiehautettiin, ja kaadettiin puhtaaseen vatiin sokereiden, sitruunankuorien ja sitruunaviipaleiden päälle. Sekoitin ja annoin jäähtyä, moisen määrän jäädytykseen menee useita tunteja. Kädenlämpöiseen liemeen sekoitin puhtaaseen veteen sekoitetun kuivahiivan. Peitin vadin tuorekelmulla, ja jätin aloittamaan käymistä yön yli. Aamupäivällä seos kävi kuultavasti, ja muutamia kupliakin näkyi. Pesin puolen gallonan muovisia maitopulloja, jotka desinfioin BacDynillä. Pullotin siman ja laitoin pikimmiten jääkaappiin.

Laitoinkohan liian aikaisin? Toisaalta, lasten simaan ei saa tulla prosentteja, parempi näin...