Chapultepec - nimi tulee nahúatlista (Atsteekkien kieli) ja tarkoittaa heinäsirkkamäkeä. Chapultepecin puistoalue on varsin laaja viheralue - "Ciudad de Méxicon keuhkot" -, jossa on Chapultepecin linna, huvipuisto, järvi, kävelyteitä ym.

Olimme noin vuoden ajan tehneet lähtöä Mexico Cityn eläintarhaan, joka sijaitsee Chapultepecin puistoaluella. Vihdoin saimme lähteneeksi sunnuntaina, sen enempää päivää ajattelematta. Sunnuntai on se päivä jolloin kaikki tulevat puistoon, kävelemään ja viettävään sunnuntaipäivää. Olipa aikamoista markkinameininkiä: kaikkea oli myytävänä, oli pellejä ja katutaiteijoita, ruokakojuja, halpoja leluja ja ilmapalloja. Totesimmekin ykskantaan että onneksi olimme ehtineet olla Meksikossa jo vuoden ennen kuin tulimme tänne, aiemmin olisi voinut ottaa hieman paniikkia. Paniikkiin ei ole syytä, kannattaa käydä.

385882.jpg

Eläintarhassa oli todellakin tunkua, koska sunnuntaina sinne on vapaa pääsy. (Onkohan muinakin päivinä?). Eläimiä oli vaikea päästä näkemään oli niin paljon jengiä. Muutamia ihan hyviä esityksiä toki oli, esim. suuret  lintuhäkit kotkille, mutta eläintarhan takia ei kannata tulla Mexico Cityyn (mieluummin San Diegoon). Lapsilla oli ihan kivaa, varsinkin kun sai mäkkärikioskilta sundaen.

Puistossa voi harrastaa kaikkea, esimerkiksi polkuveneilyä tai melontaa Lago de Chapultepecillä.
385881.jpg
Lago de Chapultepec