Tälle sivulle kerään kommenttejani meksikolaisista ruokalajeista ravintoloista yms., mitä mielestäni kannattaa maistaa ja mitä ei. Siis subjektiivisesti, makuasioista voi keskustella mutta ei kannata kiistellä.
  • Syksyllä kannattaa maistaa Chiles al Nogadaa. Ei kovinkaan tulista; suuri lämmin poblanochilipaprika täytettynä jauhelihakastikkeella jossa makeita sattumia (rusinoita, acitronia, hedelmiä...), kylmä pähkinäinen kermakastike ja koristeena punaisia granaattiomenan siemeniä. Saatavilla vain kun granaattiomenoitakin saa.
  • Kesäkurpitsan kukat:
    • Quesadilla kesäkurpitsan kukista: maissitortilla pannulle. Juustoa ja kesäkurpitsan kukkia päälle; käännä kaksinkerroin; paistetaan kunnes juusto sulaa
    • Friteerattuna: Dippaa frittitaikinaan ja paista. (Italialainen respti).
    • Munakkaan raaka-aineena
  • Siniset tortillat ovat juhlaruokaa
  • Tampiqueña eli pihvi Tampicolaisittain
  • Huevos eli munaruuat: (aamiaiseksi)
    • Rancheros; kaksi paistettua munaa maissitortillan päällä, punaisen tomaattichilikastikkeen kanssa
    • a la mexicana. munakokkeli tomaatin, sipulin ja vihreän chilin kanssa
  • Huachinango eli punanapsija eli red snapper. Hyvää kalaa
    • Veracruzana on hyvä versio mistä tahansa kalasta - chilillä
  • Sopa de tortillas
  • Mole eli suklaachilikastike, maistuu kanan tai ankan kanssa
Missä syödä ulkona Meksikossa?

Ketjuruokalassa:
  • El Porton - ketjuruokala on hyvä vaihtoehto mäkkärille, siellä ruokalajit ovat enemmän meksikolaisia. Leikkipaikka.
  • Toks - ei niin hyvä kuin El Porton kokemustemme perusteella.
  • El Farolito - hieman parempaa meksikolaista pikaruokaa hieman kalliimmalla.
  • Ruben's hamburgers - Meksikon hampurilaisten kuningas
  • Eltuca's hamburgers - Meksikon hampurilaisten varakuningas
  • Tierra Buena - hyvää vihertävää sapuskaa
  • Pizzaa ei kannata syödä kuin korkeintaan hyvässä italialaisessa ravintolassa
    • Pizza Hut on esittäytyy huonoimmillaan, esim. supremea ei saa?
    • Domino's on siedettävä
  • Parrilla Suiza. Oudosta nimestään huolimatta tarjoaa meksikolaista ruokaa mutkattomasti, suorastaan "lounasravintolamaisesti". Racleten tapainen kuuman juustolisäkkeen tarjoamistapa tienaa kai nimen Suiza = sveitsiläinen.
Eri tyylisissä oikeissa ravintoloissa:
Meksikolaisia:
  • Polancon Villa Maria, aina niin ihana meksikolainen, vaikka joku voisi väittää jostain stereotypioista
  • Polancon Destilleriasta saa tequilaa, mutta viinin päälle ei ymmärretä
  • Destilleria Bosques de Reforman päässä. Entinen Agave Azul.
Argentiinalaisia:
  • Rincón Argentino, Polanco (Presidente Masarikin varrella). Isot pihvit, argentiinalaista tangoa taustalla.
  • Cambalache Polancossa, tunnelmallinen Argentiinalainen
  • El Fogon de Elias Chapultepecissä. Ehkä hieman lounasruokalamainen, mutta valkoisilla pöytäliinoilla sentään Palmasin varrella. Hyvää ja halvalla!
  • Buen Bife (esim. Santa Fe).
Amerikkalaista tms.
  • Santa Fe:n ostarilla Beer Factory-pienpanimosta saa paikan päällä pantua olutta ja hyvää grilliruokaa.
  • Hard Rock Cafe Polancossa, Campos Eliseosin Reforman päässä. Rasvaisia hampurilaisia ja Rokin palvontakohteita. Laadukkaita T-paitoja.
Huonossa ravintolassa ei ole syötykään :-)

QUEREMOSCOMER.COM on eräs paikallisista ravintolaoppaista, checkalo!