- Syksyllä kannattaa maistaa Chiles al Nogadaa. Ei kovinkaan tulista; suuri lämmin poblanochilipaprika täytettynä jauhelihakastikkeella jossa makeita sattumia (rusinoita, acitronia, hedelmiä...), kylmä pähkinäinen kermakastike ja koristeena punaisia granaattiomenan siemeniä. Saatavilla vain kun granaattiomenoitakin saa.
- Kesäkurpitsan kukat:
- Quesadilla kesäkurpitsan kukista: maissitortilla pannulle. Juustoa ja kesäkurpitsan kukkia päälle; käännä kaksinkerroin; paistetaan kunnes juusto sulaa
- Friteerattuna: Dippaa frittitaikinaan ja paista. (Italialainen respti).
- Munakkaan raaka-aineena
- Siniset tortillat ovat juhlaruokaa
- Tampiqueña eli pihvi Tampicolaisittain
- Huevos eli munaruuat: (aamiaiseksi)
- Rancheros; kaksi paistettua munaa maissitortillan päällä, punaisen tomaattichilikastikkeen kanssa
- a la mexicana. munakokkeli tomaatin, sipulin ja vihreän chilin kanssa
- Huachinango eli punanapsija eli red snapper. Hyvää kalaa
- Veracruzana on hyvä versio mistä tahansa kalasta - chilillä
- Sopa de tortillas
- Mole eli suklaachilikastike, maistuu kanan tai ankan kanssa
Ketjuruokalassa:
- El Porton - ketjuruokala on hyvä vaihtoehto mäkkärille, siellä ruokalajit ovat enemmän meksikolaisia. Leikkipaikka.
- Toks - ei niin hyvä kuin El Porton kokemustemme perusteella.
- El Farolito - hieman parempaa meksikolaista pikaruokaa hieman kalliimmalla.
- Ruben's hamburgers - Meksikon hampurilaisten kuningas
- Eltuca's hamburgers - Meksikon hampurilaisten varakuningas
- Tierra Buena - hyvää vihertävää sapuskaa
- Pizzaa ei kannata syödä kuin korkeintaan hyvässä italialaisessa ravintolassa
- Pizza Hut on esittäytyy huonoimmillaan, esim. supremea ei saa?
- Domino's on siedettävä
- Pizza Hut on esittäytyy huonoimmillaan, esim. supremea ei saa?
- Parrilla Suiza. Oudosta nimestään huolimatta tarjoaa meksikolaista ruokaa mutkattomasti, suorastaan "lounasravintolamaisesti". Racleten tapainen kuuman juustolisäkkeen tarjoamistapa tienaa kai nimen Suiza = sveitsiläinen.
Meksikolaisia:
- Polancon Villa Maria, aina niin ihana meksikolainen, vaikka joku voisi väittää jostain stereotypioista
- Polancon Destilleriasta saa tequilaa, mutta viinin päälle ei ymmärretä
- Destilleria Bosques de Reforman päässä. Entinen Agave Azul.
- Rincón Argentino, Polanco (Presidente Masarikin varrella). Isot pihvit, argentiinalaista tangoa taustalla.
- Cambalache Polancossa, tunnelmallinen Argentiinalainen
- El Fogon de Elias Chapultepecissä. Ehkä hieman lounasruokalamainen, mutta valkoisilla pöytäliinoilla sentään Palmasin varrella. Hyvää ja halvalla!
- Buen Bife (esim. Santa Fe).
- Santa Fe:n ostarilla Beer Factory-pienpanimosta saa paikan päällä pantua olutta ja hyvää grilliruokaa.
- Hard Rock Cafe Polancossa, Campos Eliseosin Reforman päässä. Rasvaisia hampurilaisia ja Rokin palvontakohteita. Laadukkaita T-paitoja.
QUEREMOSCOMER.COM on eräs paikallisista ravintolaoppaista, checkalo!