Päivät Meksikossa käyvät vähiin, ja pitäähän lapsille aina joskus jotain pientä kivaa olla. Keksimme lähteä huvipuistoon, ja pienen harkinnan jälkeen emme menneetkään Six Flagsiin vaan Chapultepecin La Feriaan (suom. markkinat, tivoli, juhlat). Se on se huvipuisto, joka näkyy Anillo Perfericon (kehätie) ja Constituyentesin (Perustuslainsäätäjäinkadun) kulmassa - se on meiltä noin 10 km päässä eli puolessa välissä matkalla Six Flagsiin.

1310490.jpg
La Feria, Chapuletepec

Puisto on perustettu 1964 ja se oli alun perin hallituksen ylläpitämä julkinen huvipuisto. Kuvassa taustalla näkyvä puinen vuoristorata on rempattu julkisin varoin 1987. Myöhemmin puisto on myyty CIE yhtiölle.

Puisto on meksikolaisittain "ihan siisti" vaikka totesimmekin että siellä oli varmasti kivempi käydä kahden maassaoleskeluvuoden jälkeen kuin heti tuoreeltaan saapuneena. Six Flags on ehkä hieman fiinimpi, mutta ero loppujen lopuksi ei ole valtava. La Ferian sisäänpääsy on huomattavasti halvempi, mutta joihinkin laitteisiin joutuu ostamaan lisälippuja, riippuen peruslipusta.

Halpaa kuitenkin oli:
  • Pase Magico, 30 laitetta (peruslippu): 49,90 pesoa
  • Pasaporte Ecolin, 45 laitetta: 79,90 pesoa
  • Pase platinum, lapset (kaikki lasten laitteet): 70 pesoa
  • Pase Platinum, aikuiset (lähes kaikki aikuisten laitteet): 125 pesoa
  • Lisäliput n. 10 pesoa / kpl
Six Flagsin 275 pesoa tavallinen ja 525 pesoa VIP ovat ihan eri luokassa!

La Feriassa oli paljon pikkulasten (alle 130 cm) laitteita. Vietimme iltapäivällä yli kolme tuntia laittaen lapsukaisia huvituksiin. Kun lämpöäkin riitti yli 25 astetta, oli mukavaa. Aikuisten kohtalona tuona päivänä oli tyytyä yhteen ajoon laitteessa, johon kaikki pääsivät (sekin lisälipulla). "Gondor" nousi hitaasti pyörien tornin nokkaan, mistä näki vähän maisemia. Lapset pitivät eniten pienistä törmäilyautoista.

1310491.jpg
Lasten törmäilyä