Mexico Cityssä lumen suhteen tilanne on vakio: ei lunta. Ei sen puoleen, ei Etelä-Suomessakaan olisi myöskään päässyt hiihtämään tänä alkutalvena. Mutta meidän UkkoSki (tm) onkin ollut yleensä vasta helmikuussa ja Tahkolla. Viime talvi meni Meksikoon muuton takia ohi ja menetin itse määräämäni varausmaksun. Tänä vuonna ilmeisesti kukaan ei ole järkkäämässä ukkoporukkaa kasaan. No can't do, I'm a lonesome cowboy far away from home.

Toivon kipinä hiihdosta nousee mieleen kun ajattelee Meksikon hiihtokeskusta, sitä yhtä ainoaa: 78 m korkea ja 230 m pitkä rinne. Mutta silti, se on hiihtokeskus, jossa on Kalpalinnan korkeusero. Valitettavasti se on sen verran kaukana että automatka sinne lasten kanssa tekisi tuskaa... laiskuus iskee. Toisaalta, se on ympärivuotinen...

Ikävä tulee myös uudenkarheita punaisia Atomic carvertelemarksuksianiakin, jotka jo vanhaa mallia lienevät. Meksikossa varmasti joutuisi tyytymään vuokraamopäreisiin, kanta pultattuna kiinni.

Mielessä kirvelee vielä se että täältähän pääsisi hiihtämään jos olisi yllin kyllin rahaa, ja vielä läheiselle aikavyöhykkeelle. Muistan paikan Solitude, Honeycomb Canyon, vuodelta. 1991. Huokaus.

Salt Lake City on suolaa haavoihin
Pois Alta, katoa Solitude!
Steamboat höyryää horisontissa
Santiago de Chile
Polttaa sanana suussa

Ei.

Tekisi mieli kadota maan poveen
Jackson Holeen.

Lahoavat Betacarv päreet!
Ruostuvat Rottefellan ruuvit!
Mustat ummehtuneet Vargit!
Kuluneet Gore-Texit!
Punaiset naarmuiset Smithit!

Ah kaikkivoipa raha, minne katosit?
No enhän minä täällä mitään tienaa
Pummi kotonansa rienaa
Maistaa lasillisen tequilaa

Sitä paitsi, olisi ihan tyhmää lähteä yksin hiihtämään. Expatriaatti-kultsini (s.o. vaimo) on aina töissä, ja jonkun pitää lapsistakin huolehtia. Ehkä sitten kunhan saadaan kotiapulaisasia taas stabiloitua, ja joku haluaisi tulla kaveriksi.

Voy a esquiar
en un mejor dia

Perhereissulle ehkä ensi vuonna kun pieninkin on täyttänyt kolme vuotta - Meksikon jälkeen? Tahkolla tavataan... :-/