Suomen itsenäisyyspäivä ei luonnollisestikaan ole meksikolainen juhlapäivä, mutta lähetystö sentään oli kutsunut kaikki (nettirekisteröityneet kansalaiset?) coctail-kutsuille. Niinpä mentiin vaimon kanssa lähetystön itsenäisyyspäiväjuhliin.

Eihän me päästy ajoissa - mutta eihän cocktailiin pidäkään mennä just silleen tasan? (Viimeisten joukossa lähdettiin...)

Oli ihan kivat kekkerit, bändi soitti muzakkia, baarista sai mitä pyysi ja kokkarinaposteltavat olivat maukkaita. Tunnelma oli hyvä, tunsimme olomme tervetulleiksi.

Suurlähettiläs piti puheen. Hän kertoi EU-puheenjohtajuuden pitäneen lähetystön kiireisenä, kun oli ollut 30 järjestettyä kokousta viimeisen puolen vuoden aikana, eikä Meksikon vallanvaihdon sattuminen samaan ajankohtaan ollut keventänyt taakkaa. Hän totesi EU:n kannan olevan se että valittu presidentti voitti perustuslaillisesti, ja vaaleissa ei ollut havaittu vilppiä.

Lopuksi jouduttiin jatkoille. Isännälle kiitos, toivottavasti häivyimme ajoissa. :-) Kiitos myös kyydistä kotiin kyyditsijälle.