Vanhin poikani Leo meni kouluun 1. luokalle. Hän aloitti Westhill Instituten International Programissa eli kansainvälisessä ohjelmassa tänään. Muut suomalaiset näyttivät panneen lapsensa U.S. programmiin. Meidän ajatuksena oli, että kun kerran ollaan espanjankielisessä maassa, niin espanja pitää oppia kunnolla, eikä ranskan kielen tunneista luulisi olevan haittaakaan olevan. Englantia voi opiskella missä päin maailmaa vaan. Saas nähdä miten pojan käy... mutta Leo ymmärtää englantia varsin hyvin (puhuu vähän ainakin määrällisesti), ja jonkin verran jo espanjaakin.

Ensimmäinen päivä meni ihan hyvin - varsinkin kun isi oli mukana. Toisena päivänä oli sitten normaali 7.5 tunnin koulupäivä 8-15:30. Oli kuulemma kivaa ilman isiäkin. Espanjantunnilla kuulemma oli paljon tehtäviä.

Meksikossa valtion puolesta tulee osa ala-asteen koulukirjoista ja ilmaiseksi yhteensä 7 kpl. Espanja, matematiikka, "yhdistelmäkirja", ja vastaavat harjoituskirjat. Ilahduttavaa nähdä, että Meksikossa panostetaan koulutukseen, ja yritetään saada koko kansa luku- ja laskutaitoiseksi.

163677.jpg
Ilmaisia koulukirjoja (espanjan harjoituskirja puuttuu kuvasta)

OfficeMax-paperikauppa myi valmiita kansimuovipaketteja k.o. kirjoille, piti vain valita oikean luokan paketti niin sai oikeat muovit Valtion kirjoja varten. Loistavaa tuotteistusta!

Muitakin kirjoja tullaan käyttämään, ja niistäkin tuli laskua. Lukukauden koulutarvikkeetkin pitää ostaa koululta tai hankkia vastaavat muuten itse. Ja tämä kaikki sen lisäksi että oppilaspaikkakin maksaa. Joo, Meksikossa on julkisiakin kouluja, mutta jos on varaa muuhun lapset menevät yksityiseen kouluun... expateille ei yleensä ongelma, jos omasta edunvalvonnasta on huolehdittu. Paikallisella sopimuksella työskenteleville yksityiskoulukulut lienevät ongelma: noin 2500 euroa lukukaudessa peruskoulun ala-asteesta. Suomessa veroille saa vastinetta!