Joulukuu mataa eteenpäin ja siinä sivussa on ollut erinäistä aktiviteettia.

Lasten Posadajuhla. Laulussa Maria ja Joosef etsivät majataloa mutta aika monta saavat kiertää koska "no hay posada" eli on täyttä. Perinteisesti lapset leikkivät tätä Raamatun kertomusta kiertämällä talosta toiseen. Kun sitten löytyy tilaa "tallista" niin lapsille on juhlat, juhlissa on piñataa ja muuta kivaa.

Meidän condominiumin versio oli sellainen että vähän laulettiin lauluja ja kysyttiin posadaa pariin otteeseen juhlasalista. Sitten oli pienet juhlat; piñatat pojille ja tytöille täynnä karkkia sekä vastapaistettuja churroja ja kanelikaakaota.

churros.jpg
Churros

Oli Firman pikkujoulut, ihan hyvät vaikka ruoka tosin ei säväyttänyt. Täällä on sitä paremmat pikkujoulut, mitä isompia lahjoja ja mitä enemmän annetaan (tai arvotaan niinkun tässä tapauksessa). Arvottiin muutamia televisioita yms. kotiteatteripaketteja, että kaipa nämä menivät sitten ihan normaaliin tasoon.

310914.jpg
Firman pikkujoulut (aikuisten "posada")

Sitten vielä myöhemmin pääsimme Firman piikkiin "tiimi/perhe" tapahtumaan Six Flagsiin - koko perhe. Jaksettiin iltaan asti, katsottiin delfiinit ja batmanit, ja pyörittiin pienten puolella pitkään. Tosin, lauantai-päivänä oli paljon väkeä ja jonoja. Suosittelen arkipäiviä mieluummin.

310908.jpg
"Maailmanpyörästä" näkyi Mexico Cityn lisäksi vihreää metsää ja savuava Popocatépetl-tulivuori

310907.jpg
Karuselli yömyöhällä. Karusellin kukat taisivat olla oikeita?

Pojan koulussa oli joulujuhla viimeisen viikon aluksi. Esittivät Tsaikovskin pähkinänsärkijän, hieno esitys.

310909.jpg
Loppukumarrus - ulkonäyttämöllä joulukuussa.

Jouluruokia on pitänyt miettiä ja hankkia. Etikkapunajuuret tulikin jo kirjoitettua. Ostin Comercial Mexicanasta pienen, vain 5,1 kg kalkkunan, alkuperämaa Chile. Superissa/Sam's Clubissa oli vain yli 7 kg kalkkunoita. Joulujälkiruoaksi taidan tehdä mandariinijäätelöllä täytettyjä mandariineja.

310915.jpg
Nyt on mandariiniaika, ei kun ostamaan tuoreita mandariineja

Ostettiin muuten kuusi viime viikonloppuna. Ei ollut enää juuri missään, piti mennä Reforman ja Palmasin risteykseen asti kaupoille. Ostimme sievän kanadalaisen jalokuusen. Kestänee noin 45 päivää ilman kastelua tuommoisen juureen naulatun ristikon varassa, sanoivat myyjät.

310916.jpg
Reforman varrella ei kasva kuusia, vaan ne tulevat mm. Kanadasta.

Nyt taitaakin olla viimeisiä hetkiä ennen joulua, niinpä toivotan jo

Hyvää Joulua!

...kaikille tuttaville, lukijoille sekä muille Meksikon suomalaisblogaajille!