Lonely Planetia selattuamme löysimme pari mukavan tuntuista hotellia Boca del Riosta, Playa Mocambon liepeiltä. Ensin meinasimme ajaa rantaan vähän katselemaan, kun yksi heppu pysäytti meidät. No hänellläpä oli hotellitarjous kädessä, hyvä hinta, mutta siinäpä oli pieni koiranen haudattuna: olisi pitänyt kuunnella kolmen vartin lomaosake-esittely, vaikka meillä ei ole mitään kiinnostusta moiseen. Kävimme kuitenkin katsomassa mestan... ihan OK, hintakin olisi ollut halpa.

Jäimme kuitenkin miettimään, ja menimme Hotel Playa Paraisoon kysymään tarjousta. Tarjous oli 936 mxp/yö, vain hipun enemmän kuin Chachalacasissa. Rahalle vastineeksi saimme "casitan", eli huoneen jossa oli kaksi parisänkyä, kylppäri, pieni keittiö sähkölevyllä ja jääkaapilla sekä ruokapöydällä. Kaiken lisäksi ovi avautui pihalle jossa oli uima-allas kahdella pikku liukumäellä.

1116173.jpg
Pihan altaat

Huone oli ihan siisti, mitä nyt astioissa ja keittiön kalusteissa oli kulumisen merkkejä. Hyvä tuuri että saatiin hyvä, huonoa tuuria oli se, että saimme sen vain kolmeksi päiväksi.

Playa Paraiso on kiva hotelli. Kaksi allasta, hyvät ravintolat rannassa ja päärakennuksen yläkerrassa, oma aika puhdas hiekkaranta.

1116171.jpg
Hiekkarannalla

Säät eivät vaan aivan suosineet meitä, sää oli vaihtelevaa ja kahtena päivänä kolmesta satoi. Kävimme Veracruzin keskustassa pari kertaa. Kävimme tutustumassa akvaarioon ja laivastomuseoon, nähtävää riitti. Akvaariossa yksi osio oli remontissa, se ai paljoa haitanut haiden katselemista, laivastomuseossa on mm. hienoja pienoismalleja Meksikon historian tapahtumista ja meritaisteluista aina 1472 Kolumbuksen reissusta lähtien.

1116169.jpg
Tappajahauki akvaariossa, pituutta otuksella yli metri

Meriakvaariossa on erikoisuuksina haita, merilehmiä sekä viljeltyjä meduusoja.

1116172.jpg
Pinta, La Niña ja Santa María pienoismalleina

Viikon seuraaviksi päiviksi majoitus piti saada muualta. Päädyimme parin sadan metrin päähän 1930-luvun lopussa rakennettuun Hotel Mocamboon. Huone parvekkeella merelle päin oli ihan mukava, ilmastointi oli säädetty "keskiasentoon" mutta aivan selvästi liian kylmälle, mikä pahensi yskääni... huoneessa kun ei ollut kauko-ohjainta ilmastointilaitteelle.

Ulkona on pengerretty puutarha lukuisine portaineen, ja siellä on myös iso uima-allas liukumäellä. Säät kun näyttivät olevan vaihtelevia, niin arvostimme sitä että hotellissa on lisäksi kaksi sisäallasta. Kylpyläosiosta löysimme myös saunakopin, valmistaja Saunamex. Lauteet lakattua tiikkiä ja kiukaalle ei saanut heittää vettä... "sähkögrillin" lämpötilan sai sentään valita itse.

1116179.jpg
Ulkoallas

1116180.jpg
Näkymä merelle päin

P.S: Veracruzin kartta