Meksiko ei ole mikään täsmällisyyden tyyssija, ainakin mitä aikatauluihin tulee. Toisaalta, täälläkin on lakeja ja sääntöjä - joita noudatetaan jos noudatetaan. Mutta on myös joitakin, jotka suorastaan vaativat noudattamista.

Pari kuukautta sitten saimme huomautuksen taloyhtiön hallitukselta, jossa sanottiin että rikoimme Regalmenton sääntöä I/14. Asunnossamme on verhoja, jotka eivät ole valkoisia tai luun värisiä. Niin, sillä puolella, joka sisäpihan rinteeseen päin, ja ei näy muuten vuon varta vasten ylhäältä kurkistamalla, meillä on vaalean keltaiset kapat ja yksi vaaleanvihreä verho.

124438.jpg
Ongelmaverhot

Ihmettelimme. Myöhemmin vaimoni kuuli että ei kannata juurikaan välittää moisesta, sillä jos joku vielä valittaa, niin voi aina todeta että ei ole muistanut tai ehtinyt tehdä mitään.

Olemme onnistuneet rikkomaan Reglamentoa toisenkin kerran. Kun huonekalufirmasta tuotiin sohvia, vartija tuli huomatuttamaan, että sohvia ei saa kuljettaa puutarhan kautta, vaan ne pitää viedä ajoväylää pitkin, n. 100m pidemmän reitin kautta. Huonekalufirman auto ei valitettavasti mahtunut ajovälylälle 2.10 m korkeusrajoituksen takia, ja niinpä miehet kantoivat sohvat sateessa kotiimme.

Täällä on myös nipottajia, jotka haluavat olla Meksikon perustason yläpuolella. Loppujen lopuksi se ehkä ei ole pahitteeksi?